BEHEER

Bezit u als ondernemer een woonhuis of een bedrijfspand dat u verhuurt, of misschien zelfs wel meerdere? Of bent u een woningcorporatie.

Wij leggen u uit waarom het uit handen geven van het beheer van een woning, bedrijfspand of een complete vastgoedportefeuille ook voor u de juiste keuze kan zijn!

Deze taken kan de vastgoedbeheerder voor u verzorgen
Vastgoedbeheer kan uit een keur van taken bestaan, maar bestaat doorgaans in ieder geval uit de volgende werkzaamheden die voor u worden overgenomen door ons als beheerder.

  • De huur innen en het afhandelen van eventuele betalingsproblemen:De huur innen mag worden gezien als een van de belangrijkste taken van een vastgoedbeheerder. De huur wordt standaard maandelijks voor u geïnd, wat wil zeggen dat de beheerder de huur van de huurder ontvangt, en dat de beheerder u maandelijks uitbetaalt. Mochten betalingen te laat binnenkomen of mochten er echte betalingsproblemen optreden, dan heeft u hier geen zorgen aan. De vastgoedbeheerder is dan aan zet om herinneringen te versturen, contact op te nemen met de huurder, of om eventueel aanmaningen de deur uit te doen.
     
  • De jaarlijkse huurverhoging vaststellen en doorvoeren:Wordt er voor uw panden jaarlijks een prijsverhoging doorgevoerd als gevolg van huurindexatie? Dan rekent de vastgoedbeheerder dit steeds voor u uit, en worden de huurders hier netjes over geïnformeerd.
     
  • Het verzorgen van de jaarlijkse inspectie en de eindinspectie:Om te waarborgen dat uw woningen en/of bedrijfspanden in goede staat verkeren vindt er een jaarlijkse inspectie plaats, waarbij eventuele mankementen en verbeterpunten worden genoteerd. Zaken die niet op orde zijn worden na de jaarlijkse inspectie gauw verholpen. Ook de eindinspectie valt doorgaans onder het beheerpakket. Dat wil zeggen de inspectie die wordt gedaan als een pand wordt opgeleverd, als een huurder vertrekt. U heeft geen omkijken meer naar jaarlijkse en eindinspecties!
     
  • Het afhandelen van klachten van huurders:Huurders van uw vastgoedobjecten kunnen om allerlei redenen klagen. Een kapotte ketel in de avonduren, defecte buitenlampen, een toilet dat niet goed doorloopt, of een dakgoot die lekt. Dit zijn maar enkele voorbeelden waarvoor een huurder contact op kan nemen. Normaal gesproken komt de huurder dan bij u, maar met ons als vastgoedbeheerder ertussen, komt de huurder bij de vastgoedbeheerder uit. Geen vervelende telefoontjes meer van klagende huurders!
     
  • De aansturing van de technische dienst:De technische dienst aansturen hoeft u niet zelf te doen, want ook dit is doorgaans goed geregeld binnen een beheercontract. Schilders, monteurs, en loodgieters opbellen behoort dus tot de verleden tijd.